Polisens Insatsstyrkor

Filmpolis.se tillhandahåller full utrustning för Polisens Insatsstyrkor till film och TV-produktioner.

Vi har bland annat tillhandahållit utrustning till ”Jönssonligan – Den perfekta stöten” och ”Kommissarien och havet”.

Piketen

I och med Polisens omorganisation 2015 bytte Piketen namn till Förstärkt Regional Insatsstyrka. De förstärkta regionala insatsstyrkorna ligger snäppet under Nationella Insatsstyrkan (NI) och finns placerade i Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

De förstärkta regionala insatsstyrkornas huvuduppgift är ingripande i särskilt komplicerade och farliga situationer. De levererar även ledning, förhandling och insatskapacitet. Andra arbetsuppgifter är också problemorienterat och underrättelselett arbete mot grovt kriminella, eskort av värde och personer och räddningstjänst.

Nationella insatsstyrkans huvuduppgift är att bekämpa terrorism men deras kompetens används även vid gisslansituationer och kidnappningar, Ingripanden mot beväpnade personer, Insatser vid grova rån, Spaning och kartläggning i svårtillgängliga miljöer, Dykuppdrag, Beredskap vid statsbesök, Förhandling i krissituationer, Personsäkerhet samt Vid allvarliga händelser utomlands, till exempel naturkatastrofer eller krigsutbrott, där svenskar finns bland de drabbade. Omvärldsbevakning, och förberedelser utifrån den hotbild som finns mot Sverige är även en viktig arbetsuppgift för NI.

 

Källa: Polisen.se

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s