Polisens gradbeteckningar och tjänstetecken.

Vi på filmpolis.se vill hjälpa filmskapare att förevisa trovärdig miljö, Det händer ofta att filmrekvisitörerna missar detaljer. Vad sägs om att ha 2st polisaspiranter ute och kör IGV (ingripandeverksamhet). Polisaspiranter är blivande poliser som gör sin tjänstepraktik innan dom är helt färdig utbildade. Aspiranterna skall ha en handledare med sig. Polisaspiranternas tjänstetecken är en silverfärgad krona på sina axelgradbeteckningar. Se bild nr 13.

Vid filminspelning rekommenderar vi att använda gradbeteckningarna nr 8-13, Nummer 8 polis/kriminalkommissarie ska användas sparsamt och då med äldre tjänstemän.

polis grabetekningar

polisens grabetekningar

För att arbeta inom IGV bör man ha följande kunskaper.

En polis ska  ha allmänkunskap om arbetsmetoderna Polisens Nationella Utredningskoncept (PNU) och Polisens Underrättelse Modell (PUM).
Polisens ska vara utbildad i bastaktik och behärskar som normalanvändare radiosystemet RAKEL (radiokommunikation för effektiv ledning).

Polisen är för yttre tjänst förtrogen med DurTvå/DurTvå-tvång. (DurTvå är ett IT baserat verktyg som finns till stöd för polisen i utredningsarbetet).
Utbildad användare av PUST (Polisens nya UtredningsStöd,)
Polisens  ska tycka om att arbeta i den yttre verksamheten med allt vad det innebär.
Du har förståelse för sambandet mellan det brottsförebyggande arbetet och utredningsarbetet.

Polisen ska vara engagerad, ansvartagande, ha social kompetens och kunna samverka med interna och externa samverkanspartners.

Annons
Detta inlägg publicerades i Filmpolis och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s